Mijn Sport- en Cultuurhopper 0

Periode A 2023 - 2024 (herfst/winter)


Muziek - Kinderkoor
SiK in de kring

Muziek - Kinderkoor

Zing mee met Kinderkoor Kabaal. Leer leuke liedjes zingen, speel mee op instrumenten en beweeg mee op de muziek!

Met zingen kun je niet vroeg genoeg beginnen: vanaf 4 jaar kun je komen zingen bij het Stap-in-koor: We werken vanuit beweging en spelletjes om op een zo natuurlijk mogelijk wijze je stem te ontdekken. Hoe klinkt jouw zangstem? Wat is het verschil met die van een ander? En wat is je denkstem? Dit gaan we allemaal onderzoeken. Spelenderwijs leer je hoofdzakelijk eenstemmige muziek, maar ook maak je kennis met ritme, maat, toonhoogte en notatie.

Bij het Groninger Kinderkoor ben je welkom vanaf 8 jaar. We werken vanuit het plezier in het zingen, en de gezelligheid van samen muziek maken. Spelenderwijs leer je verschillende muziek, eenstemmig, meerstemmig, swingende nummers, grappige canons, bekende en onbekende musical- en popliedjes. Ook voor vreemde talen draaien we onze hand niet om. Met inzet van stem én lijf, durf je jezelf steeds beter te laten zien op het podium. Ook zing je mee in de Matthäus Passion.

Als middelbare scholier kun je doorstromen of lid worden van het Groninger Jeugdkoor. In het Jeugdkoor zingen we meerstemmig klassiek, o.a. in de Matthäus Passion, daarnaast ook musical- en popsongs. In een gezellige sfeer werken we aan koorklank, stemvorming en podiumpresentatie. In de voorbereiding voor concerten werken we met elkaar naar een zo hoog mogelijk niveau, waarin we op het podium ons verhaal willen laten zien en horen!

Geen activiteiten gevonden.