Mijn Sport- en Cultuurhopper 0

Periode B 2023 (lente/zomer)


Muziek - Viool
48167890301_c7278887c4_c

Muziek - Viool

Introductiecursus Viool

In kleine groepjes maak je op een leuke manier kennis met de viool. Met viool speel je de eerste stem in het orkest! Met het prachtige zangerige geluid van de viool kom je overal bovenuit. Je kunt zowel klassieke stukken, jazz of leuke popliedjes spelen op de viool. Tijdens de introductiecursus leer je de viool helemaal kennen! Je leert de noten op de viool, hoe je de viool vasthoudt en strijkt met de strijkstok. Je leert je eerste noten en ritmes lezen en we gaan veel samenspelen. Tijdens de vioollessen maken we vooral veel muzikaal plezier met elkaar!

Je mag het instrument tussen de lessen door ook meenemen naar huis om te oefenen. Hiervoor teken je een bruikleenovereenkomst en betaal je eenmalig 50 euro borg. Dit bedrag zit niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Heb je na afloop van de cursus de smaak te pakken gekregen en wil je meer? Kijk dan samen met je docent naar geschikte vervolgmogelijkheden binnen VRIJDAG!

  • 8 apr / 15 apr / 22 apr / 29 apr / 13 mei / 20 mei / 27 mei / 3 jun
  • 11:00-12:00
  • 7 t/m 11 jaar
  • € 45,00
  • VRIJDAG
  • Vrijdag - Sint Jansstraat (Sint Jansstraat 7, 9712 JM, Groningen, Binnenstad)

Heb je wel eens een viool in handen gehad? Hier kun je leren hoe dat voelt en hoe dat klinkt.  Je leert de viool en de strijkstok vasthouden en aan het eind spelen we samen een kort liedje. Je hoeft geen noten te kunnen lezen.  De bijdragen van 4 euro komt  geheel ten goede aan de stichting Muziek aan Bed (www.muziekaanbed.nl)

Er liggen violen klaar in allerlei maten. De les is individueel en duurt maximaal 25 minuten.  De proeflessen zijn tussen 09.30 en 17. 30 uur. Nadat je hebt gehoord of je bent geplaatst, wordt een indeling van de dag gemaakt. Daar krijg je dan nnog bericht van.

Geen activiteiten gevonden.