Mijn Sport- en Cultuurhopper 0

Periode A 2021 - 2022 (herfst/winter)


Basketbal
Basketbal

Basketbal

Basketbal is een van de meest gespeelde sporten in Amerika met als boegbeeld de beste basketbalcompetitie van de wereld, de NBA. Dit basketbal niveau samen met de beste spelers ter wereld zoals Michael Jordan, Kareem Abdul-Jabbar, Larry Bird en Kobe Bryant maakt Amerika het basketbal land van de wereld. Maar basketbal is niet alleen populair in Amerika, ook in Nederland wordt het veel gespeeld. Met 55 000 leden staat basketbal in de top 5 van de meest gespeelde sporten in Nederland. Basketbal is dus niet alleen een leuke sport maar ook een erg populaire.

(Wist je dat: er ook Nederlanders in de NBA hebben gespeeld, bijvoorbeeld Rick Smits en Geert Hammink) 

Basketbal is dus een superleuke sport om te spelen, maar waarom? Het ene moment ben je in de aanval en probeer je de bal in de basket te krijgen en het andere moment moet je de tegenstander verdedigen om ervoor te zorgen dat hij/zij niet in jouw basket scoort.  Hierdoor kan je lekker veel door de zaal rennen. Ja je leest het goed, basketbal wordt voornamelijk in de zaal gespeeld. Dus als het slecht weer is kunnen wij gewoon lekker door basketballen. Bij basketbal zit je meestal in het team met ongeveer 8 spelers, dus er zijn genoeg teamgenoten om vrienden mee te worden.

In Nederland wordt er voornamelijk 5 tegen 5 basketbal gespeeld. Er wordt in Nederland ook steeds meer 3 tegen 3 basketbal gespeeld (3x3). Dit spel gaat nóg sneller dan het normale basketbal. Je speelt maar met z’n drieën, op één basket. Een wedstrijd duurt 10 minuten of wie als eerste 21 punten heeft. Bij 3x3 wordt er zowel binnen in de zaal als buiten op veldjes gespeeld.

Geen activiteiten gevonden.