Mijn sport- en cultuurhopper 0

Periode B 2020 - 2021 (lente/zomer)

Groningen


Windsurfen

Windsurfen


Maak kennis met het windsurfen bij Teuntje. Teuntjes crew organiseert samen met de Huis van de sport meerdere momenten om kennis te maken met de windsurfsport

Surfen in Groningen? Dat kan wel degelijk! Je hoeft niet per se naar de Wadden- of Noordzee om in razend tempo over het water te gieren. Bij Teuntje de Slak is het ook mogelijk om te windsurfen. Stap op de plank en sjees direct vanaf het Hoornsemeer zo het Paterswoldsemeer op. Naast het verhuren van losse surf-sets, bied Teuntje de mogelijkheid om windsurfles te nemen. We vinden het belangrijk dat je het water pas op gaat zodra je weet wat je moet doen.

 

Windsurfles nemen

Windsurfles bij Teuntje de Slak is onderverdeeld in twee groepen, namelijk voor jongeren vanaf 10 jaar en volwassenen. Per les zijn twee instructeurs aanwezig die je de fijne kneepjes van de sport leren. Daarnaast zijn de lessen opgedeeld in drie levels. Het eerste level is echt de basis van het windsurfen. Op het hoogste niveau surf je al volledig zelfstandig over het water. Elke les duurt anderhalf uur, waarna je afgepeigerd maar voldaan het water uitgaat. 

Wanneer kan ik beginnen?

In het voorjaar van 2021 starten de widsurflessen van Teuntje de Slak weer. Voor kinderen vanaf 10 jaar zijn er vanaf 1 april op iedere zondag lessen te volgen. Deze vinden plaats tussen 9.00 – 11.00 en van 11.30 – 13.30. Windsurfles voor volwassenen biedt meerdere mogelijkheden, aangezien je het al druk genoeg hebt! 

Zo bieden we doordeweekse avondcursussen op dinsdag, woensdag. Liever ook in het weekend? Sluit dan aan op zaterdagochtend tussen 9.00 – 11.00 of van 11.30 – 13.30. Tijden onder voorbehoud. Kan je op geen van deze momenten? Neem dan even contact met ons op voor een aanbod op maat. 

Surfen in Groningen

Straks na het afronden van de lessen kan je vrijuit surfen door de wateren van Groningen. Naast het volgen van surfles bij Teuntje, mag je in de toekomst ook een losse windsurf-set huren. Dan stap je wanneer je maar wilt het water op om heerlijk te genieten. Tenzij de windkracht hoger is dan 5. 

Liever in een (grote) groep leren windsurfen? Voor jongeren bieden we in de schoolvakanties diverse watersportkampen aan. Zo leer je allemaal nieuwe vrienden en vriendinnetjes kennen op en rondom het water. Meer weten over alle mogelijkheden die Teuntje de Slak te bieden heeft? Neem vooral contact met ons op!

  • 28 apr / 26 mei
  • 14:00-16:00
  • voor jongens en meisjes van 10 t/m 13 jaar
  • Handig om mee te nemen: Zonnebrand, Petje, Waterschoenen/oude schoenen, Zwemkleding en handdoek
  • Handig tip is je zwemkleding alvast thuis aan te trekken. Dit levert meer waterpret op! De kinderen krijgen een zwemvest een surfpak van Teuntje.
  • € 15,00
  • Watersporthuis Teuntje de Slak
  • Watersporthuis Teuntje de Slak (Kaapsebaan 97, 9752 XP, Haren , Zuid )

Er zijn geen resultaten gevonden