Mijn sport- en cultuurhopper 0

Sport- en Cultuurhopper gelanceerd

 

Wordt het piano, toneel, voetbal of toch iets anders? Basisschoolleerlingen in de gemeente Groningen kennen de Sporthopper, inmiddels een begrip in Groningen, al langer. Vanaf volgend schooljaar kunnen zij via de Sport- en Cultuurhopper straks ook op laagdrempelige wijze kennismaken met kunst en cultuur.

“Het doel van de Sport- en Cultuurhopper is om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met sport en cultuur, in de hoop dat ze daar nog vele jaren plezier aan beleven. Wij zijn erg blij dat de gemeente Groningen hiermee een nieuwe impuls geeft aan het stimuleren van actieve deelname aan kunst en cultuur door kinderen”, aldus Hannelore Duynstee van VRIJDAG.

Informeren cultuuraanbieders
Voor aanbieders van sport en cultuur is de hopper een effectieve manier om kinderen te bereiken. Het moment van lancering werd aangegrepen om cultuuraanbieders gedetailleerd te informeren over wat de Sport- en Cultuurhopper voor hen kan betekenen en hoe men zich daarvoor aan kan melden. Tijdens de lancering werd de hopper overhandigd aan Paul de Rook, wethouder Cultuur.

Sportaanbieders
Voor sportaanbieders verandert er met de lancering van de Sport- en Cultuurhopper niets. De wijze van aanmelden blijft gelijk.