Mijn sport- en cultuurhopper 0

Periode B 2020 - 2021 (lente/zomer)

Groningen


Triathlon

Triathlon

Triathlon is een sport die uit meerdere disciplines bestaat. Het gaat om drie duursporten die je achter elkaar beoefend. Je probeert zo snel mogelijk een bepaalde afstand af te leggen. De meest voorkomende vorm bestaat uit de onderdelen hardlopen, fietsen en zwemmen.

Jeugdtriathlon, doe je mee? 

“Triathlon? Dat is zwaar joh!”

Dat is meestal de eerste reactie als je vertelt dat je een triathlon gaat doen. Een combinatie van zwemmen, fietsen en dan ook nog eens hardlopen! Natuurlijk is dat niet voor watjes. Maar het kan wel een hele leuke (nieuwe) uitdaging zijn. Want wie kan er nou niet zwemmen, fietsen en lopen? Bijna iedereen toch zeker? Dus jij vast ook! 

“Maar ik kan alleen maar schoolslag zwemmen en ik heb geen racefiets".

Nou en? Je kan ook op een gewone fiets meedoen en met schoolslag kom je toch ook aan de overkant? Denk er wel om dat een zwemdiploma (A en B) en het dragen van een goede fietshelm altijd verplicht is. Als je zelf geen helm hebt, kan je die van de organisatie lenen.

“Wat moet ik allemaal meenemen voor een triathlon?”

Voor het zwemmen heb je alleen een zwembroek of badpak nodig. Als je een zwembrilletje hebt, is dat ook wel handig. Van de organisatie krijg je een badmuts, die meteen dienst kan doen tegen evt. kou. Voor het fietsen is een fiets nodig en ook een helm is verplicht. Een sport-(race)fiets is natuurlijk goed voor de snelheid. Maar om gewoon eens te proberen of je triathlon leuk vindt, is een gewone fiets ook prima. Tijdens het lopen mag je zelf kiezen wat voor kleren je draagt. Het is natuurlijk het makkelijkste als dit de kleding is waar je ook al mee gefietst hebt.

Er wordt op zondagochtend 6 juni 2021 vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur, een gratis clinic gegeven in Hoogkerk. Lijkt het je leuk om hier aan mee te doen, geef je dan op via kinderserie@speedman.nl

 

 

  • 6 jun
  • 10:00-12:00
  • voor jongens en meisjes van 8 t/m 14 jaar
  • Sportschoenen, sportieve kleding, zwemspullen en handdoek, fiets
  • Verplicht zwemdiploma A en B
  • gratis
  • GVAV Triathlon
  • Lawn Tennis Club Hoogkerk (De Verbetering 16 , 9744 DZ, Hoogkerk , Hoogkerk )

Er zijn geen resultaten gevonden